Пілота РФ, який викрав Мі-8 та втік в Україну, знайшли мертвим в Іспанії

Пілота РФ, який викрав Мі-8 та втік в Україну, знайшли мертвим в Іспанії

28-річного Максима Кузьмінова розстріляли на підземній автостоянці житлового комплексу в Вільяхойосі, Аліканте, що в Іспанії, повідомляє The Olive Press.

У серпні минулого року Кузьмінов захопив контроль над російським вертольотом Мі-8 і безпечно доставив його на авіабазу в Харківській області.

«Ми можемо підтвердити його смерть», — заявив представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов, не надавши додаткових подробиць.

За даними російських ЗМІ, Кузьмінов отримав щонайменше п’ять куль. Його вбивство відбулося лише через шість місяців після того, як він брав участь в операції української розвідки під назвою «Синиця», під час якої він перевіз вертоліт Мі-8 в Україну. Завдяки допомозі Кузьмінова Україна також отримала цінні документи і секретну техніку.

Кузьмінов казав, що мотивом для допомоги Україні був його опір російському вторгненню, заявивши, що він не хоче бути його частиною.

Повідомляється, що йому пообіцяли кілька гарантій за його втечу, включаючи безпеку, нові документи та гроші. Місцевий мешканець знайшов тіло Кузьмінова на рампі підземної стоянки на Calle Marinada — районі, повному туристів.

Свідок також помітив автомобіль, який від’їжджав та згодом був знайдений у вогні приблизно за 20 км узбережжя в Ель-Кампелло. Ймовірно, стрілянина була здійснена на другому поверсі автостоянки, жертва намагалася втекти, а потім впала на рампу.