«Вони борються за нашу свободу»: лідер гурту U2 закликав США допомагати Україні

«Вони борються за нашу свободу»: лідер гурту U2 закликав США допомагати Україні

Всесвітньо відомий гурт U2 виконував пісню Crowded House «Don’t Dream It’s Over» на концерті в резиденції Sphere у Лас-Вегасі, і перед суботнім вечірнім шоу вступ до цієї пісні затягнувся набагато довше, ніж зазвичай, розповідає MSN.

Тоді, під час концерту, фронтмен Боно виступив за свободу українського народу та проти російського лідера, а також віддав шану пам’яті російського опозиціонера Олексія Навального, який помер у в’язниці кілька днів тому.

«Наступного тижня виповниться два роки, як Путін вторгся і намагається знищити так важко здобуті свободи українського народу, — сказав Боно. — Далі буде Польща, потім буде Литва, Східна Німеччина; хто знає, куди ця людина піде чи ні. Для цих людей свобода — це не просто слово в пісні. Для цих людей свобода — це найважливіше слово у світі — настільки важливе, що за нього борються і гинуть українці», — зазначив фронтмен.

Також Боно згадав, як їздив до Києва, щоб грати на станції метро в українській столиці. Нагадаємо, що це відбулося у травні 2022 року, менш ніж через три місяці після початку повномасштабної війни.

«Ми з Еджем змогли постояти з деякими людьми в тому місті в Україні, коли вони стояли на станції метро, яка була переобладнаним бомбосховищем… Вони спостерігали за прибуттям поїзда з рештою вільного світу. І ми пишались тим, що брали участь у цій нагоді. Вони все ще чекають, поки прибуде частина цього поїзда. Америко, ти така щедра, але давай дамо цим людям те, що їм потрібно», — наголосив музикант.

Прохання Боно до Америки посилалося на той факт, що нова допомога військовим зусиллям України проти російського вторгнення була призупинена на тлі внутрішньої боротьби в Конгресі.