Українські випускники у США зможуть здати НМТ-2024 у Сакраменто

Українські випускники у США зможуть здати НМТ-2024 у Сакраменто

Якщо український випускник, який зараз перебуває за кордоном, хоче вступати до вітчизняного вишу, він зможе скласти національний мультипредметний тест у країні свого перебування чи найближчій до неї. У США одним із міст, де у 2024 році можна буде здати НМТ, став Сакраменто.

Про це повідомляється на офіційному сайті Українського Центру Оцінювання Якості Освіти (УЦОЯО).

Наразі вже підтверджено домовленості про проведення НМТ-2024 у 28 країнах, включно із США. В Америці основні сесії НМТ-2024 проводитимуться у вигляді тестів у цих містах:

  • Детройт, штат Мічиган;
  • Нью-Йорк, Нью-Йорк;
  • Сакраменто, штат Каліфорнія;
  • Чикаго, штат Іллінойс.

Українська молодь також зможе здати НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, та Швейцарія.

В УЦОЯО звертають увагу на те, що кількість локацій, де проводитиметься НМТ-2024, може збільшитись.

Основний період реєстрації розпочнеться завтра, 14 березня, і триватиме до 11 квітня включно. Під час цього періоду абітурієнти можуть вибрати із запропонованого списку локацій найзручніший для себе населений пункт. Список можна переглянути тут (PDF, українська мова).

Хоча кількість міст, де проведуть НМТ-2024, може збільшитися, УЦОЯО радить не зволікати з реєстрацією та обрати місто з нинішнього списку. Якщо пізніше з’явиться зручніше для абітурієнтів місто, вони зможуть змінити свої реєстраційні дані включно до 15 квітня і вибрати місто ближче до свого розташування.

Увага: за кордоном є обмеження щодо кількості учасників, які зможуть пройти оцінювання, тому певні населені пункти в країнах можуть стати недоступними для вибору, якщо там закінчаться місця.

НМТ-2024 за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто у спеціально облаштованих тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть україномовні педагоги, яких підготував УЦОЯО.