Україна вперше в історії очолила медальний залік Дефлімпійських ігор

Україна вперше в історії очолила медальний залік Дефлімпійських ігор

На XX зимових Дефлімпійських іграх українська команда у складі 36 спортсменів завоювала 10 золотих, 5 срібних і 4 бронзові медалі, що на вісім медалей більше, ніж на попередніх іграх, повідомляє офіційний сайт президента України. Володимир Зеленський нагородив спортсменів.

Українська команда вперше стала світовим лідером на Дефлімпійських іграх у загальнокомандному медальному заліку за кількістю золотих медалей. У чоловічому та жіночому заліках українські спортсмени здобули по 11 медалей (шість золотих, три срібні та дві бронзові), а в командних — вісім медалей (чотири золоті, дві срібні та дві бронзові). Володимир Зеленський зустрівся зі спортсменами, нагородивши переможців і призерів та привітавши їх із надзвичайною перемогою.

«Попри всі складнощі ви змогли здобути для України першість. І важко оцінити, як це важливо сьогодні. Як важливо мати перемоги для України. Тому що та одна перемога, заради якої ми боремося, наші хлопці й дівчата віддають життя на фронті, та велика перемога, яка обов’язково буде, — вона складається з таких важливих днів, таких перемог, яку ви здобули», — сказав він.

Дефлімпійська національна збірна України з лижних перегонів показала найкращий результат, здобувши 13 медалей (сім золотих, чотири срібні та дві бронзові) і посівши перше місце в загальнокомандному заліку.

У керлінгу українські спортсмени вперше перемогли серед 11 найсильніших команд і завоювали дві золоті та одну бронзову медалі. У дисципліні «змішаний парний керлінг» спортсмени Михайло Плесканка та Катерина Якимець у фінальному поєдинку перемогли команду з Південної Кореї та вибороли золоту медаль.

Команда з шахів здобула одну золоту, одну срібну та одну бронзову медалі та посіла друге місце в загальнокомандному медальному заліку серед 16 країн-учасниць. У класичних шахах жіноча команда здобула золото, а у змішаних — срібну та бронзову медалі.