Чи потрібно українцю повторно оформлювати дозвіл на роботу при продовженні U4U?

Чи потрібно українцю повторно оформлювати дозвіл на роботу при продовженні U4U?

Зараз багато хто з українських біженців, які перебувають у Сполучених Штатах за гуманітарним паролем у рамках програми Uniting for Ukraine, подають документи на re-parole, тобто продовження цього статусу. У разі схвалення продовження — чи потрібно буде ще раз подавати заявку для отримання дозволу на роботу?

На це питання відповідає Служба громадянства та імміграції США (USCIS).

Коротка відповідь: так, подавати заяву повторно буде потрібно.

Якщо імміграційна влада Сполучених Штатів схвалить вашу заяву на повторний гуманітарний пароль, ви зможете подати форму I-765 через свій онлайн-обліковий запис USCIS. Але бенефіціарів просять не подавати форму I-765 до того, як заява на re-parole буде схвалена.

Особи, які мають право на продовження гуманітарного пароля, отримають дозвіл EAD, який вони зможуть пред’явити своїм роботодавцям для форми I-9 «Підтвердження права на працевлаштування».

Якщо ви отримали повідомлення про затвердження форми I-131 із зазначенням нового періоду гуманітарного пароля, відвідайте вебсайт Митної та прикордонної служби США, щоб переглянути та роздрукувати копію вашої нової форми I-94, яка має відображати оновлений клас прийому (class of admission), який виглядатиме як UHP.

Якщо вам надано повторний гуманітарний пароль, ваша діюча форма I-94, яка включає клас прийому UHP і «останню дату в’їзду» (Most Recent Date of Entry) 30 вересня 2023 року або раніше, дає вам право працювати протягом 90 днів без затвердженої Форми I-765.

Оновлена форма I-94 слугує підтвердженням вашої особи та дає дозвіл на працевлаштування для форми I-9 «Підтвердження права на працевлаштування». Цей документ відповідає вимогам форми I-9 протягом 90 днів від дати прийняття на роботу (або, у разі повторної перевірки, від дати закінчення терміну дії дозволу на роботу).

Після закінчення 90-денного періоду ті, хто отримав гуманітарний пароль, повинні надати своєму роботодавцю картку EAD або картку соціального страхування з необмеженим терміном дії, а також прийнятний документ, що засвідчує особу, занесений до списку B зі списків прийнятних документів форми I-9 (наприклад, видані штатом водійські права або посвідчення особи). USCIS надасть роботодавцям додаткові рекомендації щодо заповнення форми I-9.