Американці вважають Україну одним із найімовірніших союзників у випадку Третьої світової

Американці вважають Україну одним із найімовірніших союзників у випадку Третьої світової

Нове опитування YouGov запитало американців про можливість нової світової війни, про роль, яку можуть зіграти інші країни, про те, яку роль можуть зіграти вони самі, і про те, як США повинні реагувати на гіпотетичні ядерні атаки за кордоном і вдома.

Більшість американців вірять, що нова світова війна принаймні певною мірою може статися в найближчі п’ять-десять років, але не думають, що вони б добровільно пішли служити на військові або небойові ролі, якби США були залучені.

22% американців вважають дуже ймовірним, що протягом наступних п’яти-десяти років буде ще одна світова війна; 39% кажуть, що це досить ймовірно. Одна третина республіканців вважає дуже ймовірним, що в наступному десятилітті буде нова світова війна; 20% незалежних і 16% демократів згодні.

Якби розпочалася нова світова війна, 77% американців вважають, що США були б залучені. Лише 6% кажуть, що США не були б залучені, а решта 18% не впевнені. 72% вважають, що якби розпочалася нова світова війна, Росія була б залучена та була б на іншому боці, ніж США. Подібний відсоток (69%) говорять те саме про Китай.

Країни, які американці, швидше за все, вважають залученими в гіпотетичний глобальний конфлікт і такими, що перебуватимуть на боці США, — це Велика Британія (67%), Україна (58%) та Ізраїль (58%).

Якби відбулася світова війна, у якій США та їхні союзники воюватимуть проти Росії, Китаю чи обох, американці швидше скажуть, що західні країни виграють, ніж програють. У разі війни за участю Росії та її союзників 53% вважають, що виграють західні країни та їхні союзники. Якби Китай і його союзники протистояли західним державам і їхнім союзникам, 48% американців вважають, що західні країни виграють. Якби і Китай, і Росія та їхні союзники воювали проти західних держав та їхніх союзників у світовій війні, 45% американців кажуть, що західні країни перемогли б. У кожній гіпотетичній війні 12% або менше очікують програш західних країн.

Якби Росія застосувала стратегічну ядерну зброю проти української військової цілі — і якби США та західні країни ще не перебували у стані війни з Росією — 11% американців вважають, що США мають відповісти ядерним ударом проти Росії. 21% вважають, що найкращим варіантом дій було б оголошення війни проти Росії, але без використання ядерної зброї, тоді як 30% вважають, що США повинні вжити заходів, окрім оголошення війни.

Якби Росія застосувала ядерну зброю проти міста в Україні, 13% вважають, що США мають відповісти ядерним ударом проти Росії, а 22% вважають, що країна повинна оголосити війну, але не використовувати ядерну зброю. 28% вважають, що США повинні вжити заходів, окрім оголошення війни.

Якби проти міста в США було застосовано ядерну зброю, 38% вважають, що найкращим варіантом було б розпочати ядерну відплату проти країни-агресора, а 27% вважають, що США повинні оголосити війну, але не використовувати ядерну зброю.