Нові кадрові рішення: Зеленський звільнив голову РНБО Данілова

Нові кадрові рішення: Зеленський звільнив голову РНБО Данілова

Президент Володимир Зеленський у вівторок звільнив секретаря Ради національної безпеки України Олексія Данілова та замінив його головою свого зовнішнього розвідувального агентства, повідомляє Reuters.

Ця зміна відбулася після звільнення вищого військового командування минулого місяця.

У серії сухо сформульованих указів, які були опубліковані на вебсайті президента більше ніж через два роки після початку повномасштабного вторгнення Росії, не було зазначено жодної причини для змін.

Данілов, який покинув посаду, обіймав її з жовтня 2019 року, і заступив на пост усього через кілька місяців після вступу на посаду Зеленського.

Про свою відставку Данілов написав у Facebook. Він подякував Зеленському «за довіру і можливість бути причетним до написання Великої Історії в момент найбільшого випробування і найбільшого піднесення!» Данілов також написав, що «ми працювали й будемо надалі працювати» для України.

«Головне, що ми маємо пам’ятати завжди і що я завжди сповідував — не боятися, ніколи і нікого, йти вперед і вірити в Україну, вірити в народ України!» — додав колишній секретар РНБО.

Головою ради Зеленський призначив 51-річного голову Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка, який майже не є публічним.

РНБО виконує координаційну роль у питаннях національної безпеки та оборони при президенті та складається з вищого політичного керівництва, керівників органів безпеки та оборони країни.

Указами Зеленського новим головою зовнішньої розвідки було призначено також невідомого заступника голови СБУ Олега Іващенка.

У лютому президент змінив очільника Збройних сил. Частину вищого військового керівництва також було замінено.