«Дайте нам кляті Patriot»: Кулеба різко звернувся до партнерів після масованих обстрілів

«Дайте нам кляті Patriot»: Кулеба різко звернувся до партнерів після масованих обстрілів

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів надати Україні додаткові системи протиповітряної оборони Patriot для захисту від ракетних обстрілів Росії та боротьби з фронтовими бомбардуваннями.

Про це повідомляє Ukrinform із посиланням на Politico.

«Дайте нам кляті Patriot. Якби у нас було достатньо систем протиповітряної оборони, саме Patriot, ми б змогли захистити від знищення не лише життя наших людей, а й нашу економіку», — сказав Кулеба.

Він пояснив, що українські війська втрачають позиції через те, що Росія почала масово використовувати модернізовані авіаційні керовані бомби, і єдиний спосіб запобігти цьому — збивати літаки з бомбами.

Кулеба пояснив, що ці бомби є зброєю, «від якої неможливо втекти», якщо ви є ціллю. «Її не заглушиш. Вона просто падає тобі на голову і все руйнує. Нам потрібні системи протиповітряної оборони на передовій», — сказав Кулеба.

Всього за годину до зустрічі Кулеби з Politico в МЗС України в понеділок, 25 березня, серед білого дня українська столиця зазнала удару російських балістичних ракет. Кілька гучних вибухів пролунали лише через кілька хвилин після того, як по всьому місту завили сирени повітряної тривоги. Кулеба тоді був у ботанічному саду міста, щоб зняти відео для майбутньої дипломатичної поїздки.

Як повідомлялося, вранці 25 березня в Києві прогриміло кілька вибухів. Командувач ВПС України Микола Олещук заявив, що сили ППО перехопили дві балістичні ракети, випущені російськими військами по Києву з тимчасово окупованого Криму.