alyona alyona та Jerry Heil заспівали на вокзалі Києва та вирушили на «Євробачення». Відео

alyona alyona та Jerry Heil заспівали на вокзалі Києва та вирушили на «Євробачення». Відео

Українські учасниці музичного конкурсу — дует у складі реперки alyona alyona та співачки Jerry Heil — вирушили на змагання з Києва. У воєнний час це означає довгу подорож потягом до Польщі, звідки вони поїдуть до Мальме, Швеція. Про це пише Chron.

https://yarmarka.org/vendors/

«Ми маємо бути видимими для світу, — сказала Яна (справжнє ім’я Jerry Heil) на київському вокзалі перед від’їздом. — Треба показати, що навіть зараз, під час війни, наша культура розвивається, а українська музика — це те, що чекає на відкриття світу».

«Ми маємо поширювати це, ділитися цим і показувати людям, наскільки сильні українські жінки та чоловіки в нашій країні», — додала Альона.

Україна вже давно використовує «Євробачення» як форму культурної дипломатії, спосіб показати світові унікальне звучання та стиль країни. Ця місія стала більш актуальною після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року. Фолк-реп-гурт Kalush Orchestra отримав титул на Євробаченні-2022 із піснею «Стефанія» про матір фронтмена, яка стала гімном понівеченої війною Батьківщини, з пронизливим приспівом на сопілці.

Альона та Яна виконають пісню «Тереза та Марія», оду жінкам, що надихають. Назва стосується Матері Терези та Діви Марії, а текст містить приспів англійською мовою: «Усі діви народилися як люди» — люди, яких ми вважаємо святими, колись були такими ж людьми, як і всі ми.

Дует об’єднується з благодійною платформою збору коштів United 24, щоб зібрати 10 мільйонів гривень (близько 250 000 доларів США) для відновлення школи в селі Велика Костромка на півдні України, яка була зруйнована російською ракетою в жовтні 2022 року. 250 учнів школи не змогли відтоді відвідувати заняття.

З-під завалів одному з вчителів вдалося врятувати одну з цінних речей школи — великий дерев’яний ключ, який традиційно дарують учням першого класу як символ того, що освіта є ключем до їхнього майбутнього. Це стало знаком надії для школи. Альона та Яна також прийняли ключ як символ, одягнувши футболки, покриті маленькими металевими ключами.

«Це символ чогось, чого, можливо, не буде у деяких людей в Україні, тому що так багато людей втратили свої домівки, — сказала Яна. — Але вони тримають ці ключі у своїх кишенях, і вони тримають надію».