Розробник гри Fortnite з Сан-Франциско зібрав $144 млн для України

Розробник гри Fortnite з Сан-Франциско зібрав $144 млн для України

Виробник відеоігор Epic Games із Сан-Франциско заявив, що 144 мільйони доларів, отримані від його популярної бойової гри Fortnite, підуть на допомогу людям розореної війною України. Про це пише ABS-CBN.

Компанія Epic направила доходи від Fortnite за останні два тижні на гуманітарні заходи в Україні та заявила, що ігровий підрозділ Microsoft Xbox робить те саме.

“Справді неймовірно бачити, як ігрове співтовариство може впливати не тільки на ігри”, – відповів глава Xbox Філ Спенсер на оголошення Epic про пожертву.

Гра Fortnite налічує понад 350 мільйонів гравців у всьому світі, а новий сезон вийшов наприкінці березня. Грати можна безкоштовно, компанія заробляє гроші на додаткових транзакціях, таких як цифрові костюми для персонажів, танцювальні рухи для аватарів та турніри.

За даними Epic, зібрані гроші буде надіслано групам допомоги, включаючи ЮНІСЕФ, Агенцію ООН у справах біженців та Всесвітню продовольчу програму, що допомогла мільйону мешканців України продовольством та грошима.

За даними ООН, після російського вторгнення у лютому тисячі людей було вбито, і понад 4,2 мільйона українських біженців залишили країну.

Виробники відеоігор та компанії на інших ринках зібрали гроші, щоб допомогти гуманітарним зусиллям у Східній Європі. Наприклад, Riot Games, творець League of Legends, нещодавно оголосила, що зібрала 5,4 мільйона доларів на цю справу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *