Український боксер змагатиметься з американцем за звання абсолютного чемпіона світу

Український боксер змагатиметься з американцем за звання абсолютного чемпіона світу

Український боксер легкої ваги Василь Ломаченко проведе бій проти американця Теофімо Лопеса. На кону двобою стоятиме звання абсолютного чемпіона світу. Бій відбудеться 17 жовтня у MGM Grand у Лас-Вегасі, про це пише телеканал 24.

Днями відбулось обов’язкове попереднє зважування спортсменів. За три тижні до бою українець показав на вагах 64,22 кг, американець – 66,5 кг. Ліміт легкої вагової категорії, у якій зустрінуться боксери – 61,2 кг.

32-річний Ломаченко попередній бій провів ще 31-го серпня 2019 року. У Лондоні українець здолав Люка Кемпбелла та додав до титулів чемпіона світу за версіями WBO та WBA – пояс WBC. Натомість Лопес у грудні нокаутував Річарда Коммі та заволодів титулом IBF. Так, українець та американець, які співпрацюють з Top Rank, вирішили провести об’єднавчий бій.

Нагадаємо, що бій мав відбутися 30-го травня у США. Однак поєдинок вимушено перенесли через пандемію COVID-19. Тривалий час дату бою не могли узгодити через відсутність можливості провести бій з глядачами на трибунах.

Втім, WBC офіційно оголосила, що бій Ломаченко – Лопес пройде у вересні. У Top Rank поспішили заявити, що поєдинок відбудеться у жовтні. Однак 23-річний Теофімо Лопес тривалий час відмовлявся підписувати контракт. Американця не влаштував гонорар. Врешті-решт, боксери начебто поставили підписи під контрактом.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *