Гуцульську овечу бриндзу хочуть внести до списку ЮНЕСКО

Гуцульську овечу бриндзу хочуть внести до списку ЮНЕСКО

Гуцульську овечу бриндзу пропонують занести до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє Закарпатська ОДА.

“Гуцульську овечу бриндзу пропонують занести до переліку елементів нематеріальної спадщини ЮНЕСКО слідом за українським борщем. Відповідний лист-згоду громадськості про передачу елемента для внесення його до регіонального переліку НКС з подальшим просуванням до Національного реєстру та Міжнародних списків підписав голова Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів Анатолій Павлюк” – йдеться в повідомленні.

Також додається, що основним результатом зустрічі стало підписання документу, що розпочинає процес включення гуцульської бриндзи до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Ініціативу українців підтримали й іноземні дипломати. Консул Республіки Польща у Львові Томаш Коваль побажав закарпатцям успіху на шляху до втілення цього амбіційного задуму, щоб гуцульську бриндзу внесли у Національний перелік України та у відповідні реєстри ЄС.

Варто додати, що минулого року Мінекономіки закріпило за продуктом “Гуцульська бриндза” брендову назву. Відтоді гуцульською овечою бриндзою може називатися тільки сир виготовлений у гірських районах України, де випасають овець на висоті не менше 700 метрів над рівнем моря. Це перший продукт в Україні, що отримав свідоцтво, яке відповідає усім європейським вимогам щодо реєстрації і має право на визнання в ЄС.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *