Українці з Bay Area допомагають біженцям з Батьківщини потрапити у США

Українці з Bay Area допомагають біженцям з Батьківщини потрапити у США

Українці, які їдуть зі зруйнованої війною країни та прямують до кордону між США та Мексикою, покладаються на різні агенції, щоб потрапити в США. Минулими вихідними назустріч їм вирушили співвітчизники з Bay Area, розповідає KRON4.

Після спілкування з волонтерами у Christian Church Calvary San Diego, гуманітарному центрі для українських біженців у Південній Каліфорнії, Майкл Мільштейн та група з понад десятка українців, які проживають у районі Bay Area, перетнули кордон США та Мексики, щоб з’єднати українських біженців з ресурсами, які їм необхідні.

«Деяким людям може бути досить важко дістатися до кордону, – сказав Мільштейн. – Але щоб перетнути кордон, є черга, і лише 300 людям дозволили перейти протягом дня».

Сполучені Штати погодилися прийняти до 100 тисяч біженців з України. Мільштейн вважає, що це замало, бо 4 мільйони українців покинули країну з початку війни.

Незалежно від того, чи подорожують вони з візою або просто з українським паспортом, біженці можуть подати заяву на притулок на кордоні. Це дозволяє їм залишатися в Штатах, поки їхні справи розглядаються.

Мільштейн родом із Одеси, але вже майже два десятиліття проживає в Орут-Крік. Він допоміг координувати збір коштів для біженців і переміщених осіб після російського вторгнення.

Лана Щербакова живе в Сан-Франциско і була серед волонтерів, які подорожували з району Bay Area на південь. Вона допомагала біженцям, які перетинають кордон, пересідати на рейси до інших частин країни.

«Для мене ці люди – герої, тому що вони намагаються врятувати своїх дітей», – сказала вона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *