Понад 7 млн людей стали переселенцями після вторгнення Росії в Україну

Понад 7 млн людей стали переселенцями після вторгнення Росії в Україну

Згідно з новим звітом, вторгнення Росії в Україну призвело до внутрішнього переміщення 7,1 мільйона людей, розповідає “Голос Америки”.

У звіті Організації з міграції (МОМ), який охоплює дані з 24 березня по 1 квітня, зазначено, що кількість внутрішньо переміщених людей зросла на 10% порівняно з першим раундом опитування за два тижні до цього.

«Люди продовжують залишати свої домівки через війну, а гуманітарні потреби на місцях продовжують зростати, – сказав генеральний директор МОМ Антоніо Віторіно у прес-релізі. – Гуманітарні коридори терміново необхідні, щоб забезпечити безпечну евакуацію цивільного населення, транспортування та доставку вкрай необхідної гуманітарної допомоги, щоб швидко надати допомогу внутрішньо переміщеним особам».

У звіті встановлено, що більше 50% домогосподарств переміщених осіб мають дітей, 57% мають літніх членів родини і 30% – людей з хронічними захворюваннями.

Також у звіті йдеться про те, що доходи переміщених сімей різко впали: одна третина заявила, що не отримувала жодного доходу за останній місяць. Багато з переміщених людей потребують їжі, житла, засобів гігієни, ліків та медичних послуг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *