Рекордна кількість українців підтримує вступ до ЄС, підтримка членства в НАТО знижується

Рекордна кількість українців підтримує вступ до ЄС, підтримка членства в НАТО знижується

Кількість українців, які хочуть вступу своєї країни до Європейського Союзу, наприкінці березня зросла до рекордного рівня – 91%, але підтримка вступу до НАТО впала, показало опитування дослідницької агенції «Рейтинг». Про це пише Reuters.

Підтримка членства в ЄС в основному коливалася близько 60% протягом останніх трьох років, але почала стрімко зростати після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого, згідно з «Рейтингом», одним з головних незалежних опитувачів в Україні.

Вторгнення – найбільший напад на європейську державу з часів Другої світової війни – спонукало Україну подати заявку на швидке членство в ЄС, а країни ЄС запровадили широкі санкції проти Росії та прихистили біженців, які тікають від війни.

Згідно з «Рейтингом», підтримка вступу України в НАТО також зросла, коли почалася війна, але вже повернулася до майже довоєнного рівня – близько 68%.

Західний військовий альянс відправив в Україну протитанкове та інше озброєння, але без військ. Він також відхилив заклики Києва створити міжнародну заборонену для польотів зону для захисту України.

Москва виступає проти вступу України в НАТО. Українські переговорники повідомили, що Україна готова відмовитися від приєднання до альянсу і прийняти нейтральний статус в обмін на гарантії безпеки як спосіб досягти угоди з Росією щодо припинення війни.

У опитуванні взяли участь 1500 дорослих по всій Україні, але не в анексованому Росією Криму та східних районах, які утримують підтримувані Росією сепаратисти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *