Pink Floyd записали перший сингл за 28 років: його присвятили Україні. ВІДЕО

Pink Floyd записали перший сингл за 28 років: його присвятили Україні. ВІДЕО

Pink Floyd возз’єдналися задля випуску благодійного синглу, щоби зібрати гроші для українців, які постраждали від вторгнення Росії. Про це повідомляє Rolling Stone.

Композиція «Hey, hey, rise up» із вокалом Андрія Хливнюка, соліста українського гурту «Бумбокс», який записав відео у перші дні війни – у ролику він у повному армійському спорядженні співає народну пісню «Ой у лузі червона калина» на безлюдній Софійській площі у Києві.

Гітарист Девід Гілмор був так зворушений виступом, що зателефонував барабанщику Ніку Мейсону, басисту Гаю Пратту і клавішнику Нітіну Соні і організував минулої середи сеанс запису, на якому на стіні проектувалося відео зі співаючим Хливнюком. Цей виступ знаменує собою перший раз, коли Pink Floyd записали нову музику після виходу в 1994 альбому The Division Bell.

Відео показує, як гурт записує мелодію з українським прапором, а за ними проектується відео Хливнюка, а також кадри українців, які постраждали від жахів війни.

Невістка Гілмора, українка Яніна Педан, розробила декорації для зйомок кліпу. Група пожертвує гроші, отримані від пісні, до Фонду гуманітарної допомоги Україні.

«Ми, як і багато інших, відчуваємо лють і розчарування у зв’язку з цим мерзенним актом вторгнення до незалежної, мирної демократичної країни та вбивства її народу однією з найбільших світових держав, — йдеться у заяві Гілмора. — Сподіваюся, трек отримає широку підтримку та розголос. Ми хочемо зібрати кошти для гуманітарних благодійних організацій та підняти бойовий дух. Ми хочемо висловити нашу підтримку Україні і таким чином показати, що більша частина світу вважає абсолютно неправильним для наддержави вторгатися до незалежної демократичної країни, якою стала Україна».

Гілмор пояснив, що у 2015 році він мав відіграти концерт у Лондоні, на якому також мав бути представлений «Бумбокс». На жаль, у Хливнюка були проблеми з візою, і він не потрапив на шоу, тому Гілмор виконав «Wish You Were Here» разом із рештою учасників «Бумбоксу».

«Нещодавно я прочитав, що Андрій залишив своє американське турне, повернувся до України та приєднався до територіальної оборони, – сказав Гілмор. – Потім я побачив це неймовірне відео в Instagram, де він стоїть на площі в Києві з цією красивою церквою із золотим куполом та співає у тиші міста, де немає машин та фонового шуму через війну. Це був сильний момент, який змусив мене захотіти покласти його на музику».

Гілмор заявляв про свою підтримку України з початку вторгнення. У березні він написав у Твіттері: «У цій війні не буде переможців. Моя невістка українка, і мої онуки хочуть відвідати та дізнатися про свою прекрасну країну. Зупиніть це, доки все не знищено. Путін має піти». Через півтора тижні він видалив свої сольні альбоми та альбоми Pink Floyd, випущені з 1987 року по теперішній час, зі стрімінгових сервісів Росії та Білорусії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *