Прикордонники розповіли, скільки українців затримали на усіх кордонах США за місяць

Прикордонники розповіли, скільки українців затримали на усіх кордонах США за місяць

Минулого місяця на сухопутних, морських і повітряних кордонах США було затримано понад 5 тисяч українців, згідно з даними митної та прикордонної служби США в понеділок. Про це доповідає The Hill.

Дані показують, що в березні на кордонах США було затримано 5071 українця, у порівнянні з трохи більше ніж 1100 затриманими українцями у лютому, з усіх 220 000 затриманих на південно-західному кордоні.

Багато з цих українців були допущені в США через умовно-дострокове звільнення (humanitarian parole). У понеділок адміністрація Байдена продовжила тимчасовий захищений статус для українців ще на 18 місяців, повідомляє Департамент внутрішньої безпеки.

24 лютого Росія почала своє неспровоковане вторгнення в Україну, що змусило майже 5 мільйонів людей покинути країну, згідно з даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Переважна більшість цих людей знайшла притулок у Польщі. Інші втекли до інших сусідніх країн. Вторгнення спричинило найбільшу кризу біженців у Європі з часів Другої світової війни.

Дані митної та прикордонної служби США показали, що кількість затриманих в цілому зросла незалежно від громадянства. У березні дані показали майже 250 000 затриманих у порівнянні з приблизно 190 000 у лютому.

Минулого місяця адміністрація Байдена заявила, що прийме до 100 000 біженців, які рятуються від насильства в Україні. Тоді Білий дім заявив, що українські біженці будуть прийняті в країну за сімейними візами та умовно-достроковим звільненням, а також через програму США для біженців.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *