Історія Патрона: як песик рятує життя в Україні та завойовує шанувальників у світі

Історія Патрона: як песик рятує життя в Україні та завойовує шанувальників у світі

Маленький, але могутній джек-рассел-тер’єр, дворічний Патрон працює з рятувальниками Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігові, де за допомогою нюху знаходить російські бомби, розповідає NPR.

Фактично, він допоміг знешкодити майже 90 вибухових пристроїв з початку повномасштабного вторгнення Росії, заявили українські чиновники минулого місяця.

«Одного дня історію Патрона перетворять у фільм, але поки що він сумлінно виконує свої професійні обов’язки», – повідомили в Українському Центрі стратегічних комунікацій. Центр також поділився відеороликами, на яких Патрон на службі одягнений у захисний жилет.

Патрон був представлений на сторінці ДСНС у Facebook, де на початку цього місяця опублікували відео, як він їздить в автомобілі, нюхає пристрої, розкладені на землі, і позує для фотографій з рятувальниками. Він також з’явився на серії фотографій, де розглядає уламки в полі, позує на броньованій машині і його тримає маленька дитина. У пості про нього написали «Наш пес-піротехник Патрон, якого люблять і дорослі, і діти».

Патрон справді завоював серця та шанувальників по всій Україні та за її межами.

Раніше цього тижня ДСНС поділилася альбомом із більш ніж десятком ілюстрацій Патрона, надісланих шанувальниками по всій країні, написавши: «Наш сміливий малюк Патрон надихнув неймовірну кількість обдарованих художників. Це мотивує не опускати руки як би важко не було, тримати планку на високому рівні та з новими силами йти у бій, знаючи скільки людей ще чекають на допомогу і скільки людей вірить у нас, – йдеться у повідомленні Facebook. – Наш Патрон теж не опускає лапки і передає усім свою вдячність».

Завдяки своєму гострому нюху собаки мають довгу історію знаходження наземних мін, нерозірваних бомб та саморобних пристроїв під час конфліктів по всьому світу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *