М’яч, підписаний Зеленським, продано за $50 тисяч у США

М’яч, підписаний Зеленським, продано за $50 тисяч у США

Повідомляється, що третина виручки піде у фонд допомоги Україні, пише CBS Sports.

Власник Indianapolis Colts Джим Ірсей за роки придбав незліченну кількість предметів колекціонування, від відбиваючого м’яча, підписаного Джекі Робінсоном, до гітари Fender, яку використав Курт Кобейн. Повідомляється, що у середу він заплатив 50 103 долари за ще одне поповнення своєї колекції: бейсбольний м’яч із автографом президента України Володимира Зеленського.

Частина продажу піде до українського фонду допомоги, написав Ірсей у Твіттері у четвер вранці. За даними TMZ ця частина становить понад 15 000 доларів.

На м’ячі є прізвище Зеленського, написане українським скорописом та англійським шрифтом, а також його підпис та логотип MLB. До нього додається лист, підписаний українським дипломатом Володимиром Єльченком, який подарував м’яч фахівцю у справах уряду Ренді Л. Каплану. Каплан збирає підписані бейсбольні м’ячі світових лідерів та глав держав з тих пір, як президент Білл Клінтон подарував йому м’яч у 1996 році.

Загалом на м’яч було подано 35 заявок, внаслідок чого його ціна значно перевищила прогнозовану ціну продажу 15 000 доларів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *