Понад 71 тисячі українських біженців мають право в’їхати до США: які вони отримали дозволи

Понад 71 тисячі українських біженців мають право в’їхати до США: які вони отримали дозволи

Згідно з новими даними Департаменту внутрішньої безпеки США, понад 71 тисячі українців було дозволено в’їхати до США відтоді, як у березні президент Джо Байден оголосив, що його адміністрація прийме до 100 000 українців, які втечуть від війни, пише NBC News.

Дані DHS свідчать про те, що більшість тих, хто наразі в’їжджав до США, прибули за візами, які вони мали, або перетинаючи кордон США та Мексики, а не через веб-портал адміністрації Байдена Uniting for Ukraine, який дозволяє американцям спонсорувати знайомих українців.

Хоча понад 22 000 перетнули південний кордон з 24 березня, цей шлях значною мірою був закритий через запуск веб-порталу, а українці на кордоні почали підпадати про обмеження Title 42, яке блокує багато мігрантів.

DHS повідомив, що понад 15 000 українців в’їхали в США після того, як вони були схвалені для спонсорства в Інтернеті, і очікується, що їх буде ще більше, оскільки ще 23 000 були схвалені, але поки не приїхали.

У заяві речник DHS сказав: «Ми пишаємося тим, що виконуємо зобов’язання президента Байдена вітати 100 000 переміщених українців та інших, які рятуються від агресії Росії, які шукають притулку в США. Ми з нетерпінням чекаємо продовження приїзду українців до нашої країні, оскільки продовжуємо вживати заходів для підтримки тих, хто тікає від війни, що триває».

Лише 300 українців було переселено через традиційну програму прийому біженців США, яка використовує федеральні кошти для залучення перевірених ООН біженців і переселення їх у громади, щоб допомогти знайти лікарів, школи, роботу та зв’язки з їхньою культурою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *