Блінкен: США нададуть Україні додаткову гуманітарну допомогу на $368 млн

Блінкен: США нададуть Україні додаткову гуманітарну допомогу на $368 млн

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про новий раунд гуманітарної допомоги Україні, яку буде додано до анонсованої раніше військової підтримки, пише Radio Free Europe.

«Сьогодні я можу оголосити, що Сполучені Штати нададуть майже 368 мільйонів доларів додаткової підтримки», — сказав Блінкен після зустрічі з міністрами Групи G20 в Індонезії.

Він сказав, що допомога включатиме «їжу, безпечну питну воду, грошову допомогу, невідкладну медичну допомогу, притулок, а також підтримку координації між гуманітарними організаціями, які виконують стільки важливої ​​роботи на місцях».

«Понад 11 мільйонів людей в Україні – 11 мільйонів людей! – покинули свої домівки з початку агресії. Це більше чверті всього населення України. Потреби величезні, і вони будуть тільки збільшуватися, оскільки війна триває», – сказав він.

За даними USAID, після вторгнення Росії 24 лютого США надали Україні гуманітарну допомогу на суму 1,28 мільярда доларів.

Блінкен сказав, що Сполучені Штати надали Україні 7,2 мільярда доларів військової допомоги після того, як Росія почала своє «жорстоке, неспровоковане, повномасштабне вторгнення в Україну», включаючи 2,2 мільярда доларів за останні кілька тижнів.

8 липня Білий дім оголосив про новий пакет озброєнь вартістю до 400 мільйонів доларів, включаючи ще чотири високомобільні артилерійські ракетні системи та більше боєприпасів.

Ракетні системи, відомі як HIMARS, дозволяють українським силам обстрілювати позиції Росії з більшої відстані та з більшою точністю, ніж звичайна артилерія. З новою партією всього в Україні буде працювати дванадцять HIMARS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *