Путін спростив та пришвидшив надання російського громадянства українцям

Путін спростив та пришвидшив надання російського громадянства українцям

Президент Росії Володимир Путін у понеділок розширив програму швидкого надання російського громадянства всім українцям, пише Fox News.

До того, як Путін підписав указ, швидкий процес отримання громадянства був доступний лише для мешканців східної частини Донецької та Луганської областей і контрольованих Росією південних Запорізької та Херсонської областей.

З моменту початку програми в 2019 році в Донецькій і Луганській областях України російські паспорти отримали понад 720 тисяч осіб, які там проживають. Програма поширилася на Запорізьку та Херсонську області у травні цього року, у розпал російського вторгнення.

Розширена пропозиція надійшла в ті дні, коли Росія активно бомбардує Україну, а місто Харків було підірвано трьома ракетними ударами, що місцевий чиновник назвав Associated Press «абсолютним тероризмом».

«Під вогонь росіян потрапили лише цивільні споруди — торговий центр і будинки мирних харків’ян. Кілька снарядів потрапили у двори приватних будинків. Також зруйновані гаражі та автомобілі, виникло кілька пожеж», — заявив голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Синєгубов зазначив, що серед поранених є діти віком до 4 років.

Останнім часом російські сили ведуть постійні дії з моменту взяття міста Лисичанська, останньої великої частини Луганської області, яка чинила опір. Хоча аналітики очікували, що Росія зробить перерву на той момент, щоб перегрупуватись і поповнити свої запаси зброї, українські чиновники не помітили, що вони зупиняються.

Хоча це означало, що українці не мали перепочинку під час атак, британські військові помітили, що події, які відбуваються, мають згубний вплив на російське військо. Відео, опубліковані в Інтернеті, привели їх до думки, що принаймні одна російська бригада була «психічно і фізично виснажена».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *