Українка-конгресвумен США запідозрила голову офісу Зеленського у роботі на Москву

Українка-конгресвумен США запідозрила голову офісу Зеленського у роботі на Москву

Міністерство закордонних справ України в суботу розкритикувало конгресмена Вікторію Спартц, єдину народжену в Україні законодавицю в Конгресі, за те, що вона запитала президента Байдена про звинувачення проти голови адміністрації президента України Володимира Зеленського, пише Axios.

«Радимо пані Спартц припинити спроби заробити зайвий політичний капітал на безпідставних спекуляціях навколо теми війни в нашій країні та горя українців», – заявив речник МЗС України Олег Ніколенко. – Особливо цинічними є маніпуляції щодо України та її керівництва з боку конгресменок українського походження».

Спартц надіслала Байдену листа з проханням поінформувати Конгрес про “передбачувані справи Андрія Єрмака у зв’язку з Росією”.

“Конгресу необхідно терміново отримати цю інформацію, щоб підтвердити або спростувати різні серйозні звинувачення. Беручи до уваги нашу матеріальну участь у цьому конфлікті, ми завдячуємо таким рівнем суворості та підзвітності американському народові, оскільки Україні терміново потрібне збільшення рівня та швидкості допомоги у сфері безпеки”, – йдеться в прес-релізі офісу Спартц.

Ніколенко почав свою заяву з подяки США за «непохитну підтримку в боротьбі з агресією Росії», а потім сказав: «На цьому тлі широкої підтримки особливо контрастують останні дії та заяви» Спартц.

«Це є нерозкритою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про нібито зв’язки керівництва України з Росією та втягнути нашу державу у внутрішню політику США», – додав він.

Спартц відповіла на коментарі міністерства, сказавши: «Грунтуючись на сильній підтримці, яку я отримую від американців, українців та багатьох людей у ​​всьому світі, я розумію, чому мої коментарі вразили Міністерство закордонних справ України. Я закликаю Міністерство розглянути мою заяву з тією серйозністю, якої вимагають ці запитання щодо пана Єрмака, замість того, щоб розпочинати напади ad hominem, як це було досі. Українцям і американцям буде краще, якщо наші уряди відповідатимуть з належною обачністю, а не банальності задля оборони».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *