Українські біженці у Сакраменто досі не мають дозволу на роботу: очікування може тривати роками

Українські біженці у Сакраменто досі не мають дозволу на роботу: очікування може тривати роками

Минуло майже п’ять місяців з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Відтоді тисячі українців втекли від війни — багато з них перетнули кордон США з Мексикою і зрештою шукали притулку в Сакраменто, пише ABC10.

Кілька місяців потому Влад Скоц, голова Українсько-американського дому, каже, що ці біженці зіткнулися з новою кризою — нездатністю заробляти гроші, оскільки вони продовжують чекати дозволу на роботу.

«Люди хочуть працювати. Люди хочуть платити за себе. Люди хочуть платити податки, – сказав Скоц. – Нас повідомили, що, ймовірно, їм знадобиться більше року, щоб отримати дозвіл на роботу».

Однак ця дата занадто далека для біженців, яким необхідно швидко стати на ноги, включно з Артемом Лакотієм і його дружиною. Найближчими тижнями пара очікує народження первістка.

«Я перукар, а моя дружина робить макіяж і брови, — сказав Лакотій. — Ми не знаємо, що робити. Ми просто чекаємо якихось пільг чи якоїсь допомоги».

«Це важкі часи, і моїй сім’ї потрібна допомога, і мені потрібно заробляти гроші, щоб мати тут хороше життя», – сказала Соня Сперанська, біженка, яка приїхала до Сакраменто кілька місяців тому.

ABC10 взяв інтерв’ю в Ілони Кавранської ще в квітні, коли вона та її діти оселилися в прийомній сім’ї в Сакраменто. Через три місяці вона – серед тисяч людей, які все ще покладаються на допомогу друзів і родини, водночас прагнучи почати працювати та налагоджувати своє життя.

«Я доросла, здорова людина, яка може працювати і забезпечувати свою сім’ю. Мені справді важко бачити, що сім’я, в якій я залишаюся, забезпечує мене всім», – сказала Кавранська.

Українсько-американський дім закликає обраних посадових осіб вжити швидких заходів, щоб допомогти прискорити процес затвердження заявок на отримання дозволу на працевлаштування та видачі дозволів на роботу, наголошуючи, що це питання є невідкладним і має бути пріоритетним.

«Сподіваюся, що деякі зміни відбудуться зовсім скоро, і проблема буде вирішена», — сказав Скоц.

«Ми своєю роботою і працею своїх рук, а також своїми податками хочемо принести користь цій країні. Своєю працею ми дійсно хочемо віддячити цій країні», – сказала Кавранська.

Українсько-Американський Дім створив благодійну акцію для допомоги біженцям. Посилання можна знайти тут.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *