В Україні планують запровадити іспити для отримання громадянства

В Україні планують запровадити іспити для отримання громадянства

Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю розглянути питання про запровадження обов’язкового іспиту для отримання громадянства України, пише Ukrinform.

Про це йшлося в розділі електронних петицій на сайті глави держави. Відповідна петиція була зареєстрована Віталієм Капустяном 23 травня і набрала значно більше необхідних для розгляду 25 000 голосів. Ініціатор петиції пояснив, що з 2014 року, коли Росія почала війну проти України, в Україну іммігрувало майже 52 тисячі росіян. З них понад 19 тисяч отримали українське громадянство.

З початку нової активної фази війни 24 лютого 2022 року потік росіян, які бажають отримати українське громадянство, не зменшився. Наразі для отримання українського громадянства кандидатам не обов’язково знати українську мову, історію та закони України. Їм потрібно подати невеликий перелік документів і заяву на отримання громадянства.

«Така система без навіть елементарних фільтрів дозволяє всім кандидатам отримати громадянство і в подальшому не докладати жодних зусиль для інтеграції в українське суспільство», – йдеться у петиції.

Тому автор документа запропонував запровадити обов’язковий іспит для отримання громадянства України, який складатиметься з тесту з української мови, тесту з історії України, тесту на знання Конституції України та вивчення Державного Гімну України.

Як повідомив сьогодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Кабінет Міністрів підготує законопроекти із впровадження комплексного іспиту для здобуття громадянства України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *