США надсилають $1,7 млрд допомоги на зарплати медпрацівникам України

США надсилають $1,7 млрд допомоги на зарплати медпрацівникам України

Останній на даний час раунд допомоги спрямований на вирішення проблеми гострого дефіциту бюджету, спричиненого триваючим російським вторгненням, пише CNN.

Україна отримає ще 1,7 мільярда доларів допомоги від США і Світового банку для виплати зарплат медичним працівникам та надання інших основних послуг.

Цей раунд допомоги, наданої Агентством США з міжнародного розвитку, Міністерством фінансів і Світовим банком, спрямований на вирішення гострого дефіциту бюджету, викликаного триваючим російським вторгненням, повідомляє AP. Наразі USAID надав Україні 4 мільярди доларів бюджетної підтримки.

Хоча деякі лікарні в Україні закриті або розбомблені, багато медичних працівників вирішили залишитися в охопленій війною країні. За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, платити працівникам стає все важче «через непосильний тягар війни».

Ляшко підкреслив важливість постійної фінансової підтримки Заходу в умовах війни.

Допомога «це не просто ще одна фінансова підтримка; це інвестиція, яка робить нас на крок ближче до перемоги», – сказав він у заяві.

Попередні кошти зі США були спрямовані на підтримання газу та електрики в лікарнях і школах, забезпечення гуманітарної допомоги громадянам і виплату зарплат державним службовцям і вчителям.

«Ця підтримка допоможе демократичному уряду України надавати необхідні послуги для народу України», — заявила голова Казначейства США Джанет Єллен.

США виділили на підтримку України мільярди доларів з початку повномасштабної війни. Значна частина цієї підтримки була спрямована на армію країни, надсилаючи зброю та боєприпаси, щоб допомогти відбити російські війська.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *