Українські біженці знайшли дім у Північній Каліфорнії завдяки місцевій компанії

Українські біженці знайшли дім у Північній Каліфорнії завдяки місцевій компанії

З поворотом ключа Катерина з сином опинилися вдома у своїй новій квартирі – після того, як залишили Україну під час війни, пише ABC7.

«Це насправді як мрія. Я ніколи не могла уявити, що матиму власну квартиру в Сан-Франциско», – сказала Катерина. – Ми можемо планувати та будувати наше майбутнє життя. Ми можемо бути тут у безпеці. Ми можемо бути разом».

Квартира знаходиться дуже далеко від бомбосховища в Україні, в якому жили три тижні. «Я не могла спати, тому що хвилювалася за своє життя, життя мого сина, і тому вирішила поїхати», — сказала вона, додавши, що вдячна Veritas, компанії-власниці нерухомості, яка безкоштовно поставила п’ять житлових одиниць на три місяці.

«Я українка, моя родина в Одесі, тож я точно це відчуваю, – сказала Міла Шимко, старший директор Veritas. – Коли почалася війна і моя компанія хотіла допомогти, ми зв’язалися з «Новою Україною» і вирішили допомогти цим сім’ям. Для того, щоб працювати, їм потрібно отримати дозвіл на роботу, що іноді може тривати від трьох до чотирьох або шести місяців, тому вони не мають засобів доходу, і важливо, щоб вони мали житло».

«Наразі попит вищий, ніж ми можемо запропонувати, – сказала Надія Розен, волонтер некомерційної організації «Нова Україна». – Було б чудово, якби через наш сайт могли зв’язуватися люди, організації, які мають можливість притулити українців».

Тим часом Катерина обживається в новому домі, але думками все ще перебуває на Батьківщині: хвилюється за бабусю та тата, які залишилися в Україні. Сподівається, що війна скоро закінчиться, але насправді не думає, що це буде так. Проте її втішає її новий простір, місце, яке можна назвати своїм.

«Мені потрібно починати все життя з початку, і ця квартира є величезною підтримкою для мене і мого сина», – ділиться жінка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *