США активізують поставки зброї в Україну: Ллойд Остін

США активізують поставки зброї в Україну: Ллойд Остін

Голова департаменту оборони США Ллойд Остін заявив у середу, що Сполучені Штати надішлють в Україну ще чотири ракетно-артилерійські системи високої мобільності (HIMARS), щоб допомогти захиститися від російських військ, пише Reuters.

Раніше цього тижня міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав генералам віддати пріоритет знищенню українських ракет великої дальності та артилерії після того, як зброя, поставлена із Заходу, була використана для ударів по російських лініях постачання.

«Ми продовжуватимемо знаходити інноваційні способи довгострокової підтримки хоробрих чоловіків і жінок із ЗСУ, і ми налаштовуватимемо нашу допомогу, щоб гарантувати, що Україна має технології, амуніцію та чисту вогневу міць, щоб захистити себе”, – сказав Остін на початку віртуальної зустрічі з союзниками щодо України.

Захід постачав Україні важку артилерію більшої дальності та реактивні системи залпового вогню. Україна стверджує, що завдала успішних ударів по 30 російським матеріально-технічним центрам і центрам боєприпасів, використовуючи кілька реактивних систем, нещодавно поставлених Заходом.

На прес-конференції голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що Україна використовувала HIMARS для ударів по російських вузлах командування та управління, матеріально-технічній мережі та об’єктах ППО. Близько 200 українських військових пройшли навчання на HIMARS, і жодна з систем не була знищена російськими військами, додав він.

Міллі зазначив, що Донбас ще не втрачений українцями і назвав це «жорстокою війною на виснаження».

Остін заявив, що новий пакет включатиме снаряди для реактивних систем залпового вогню, а також артилерійські боєприпаси. Останній пакет збільшить загальну кількість HIMARS, наданих Сполученими Штатами Україні, до шістнадцяти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *