У США український народ відзначили премією Dissident Human Rights Award

У США український народ відзначили премією Dissident Human Rights Award

Перша леді України Олена Зеленська отримала правозахисну премію, яку вручили українському народу, на Меморіалі жертв комунізму у Вашингтоні. Про це пише Euromaidan Press.

З 2015 року премію вручають активістам та дисидентам — представникам поневолених народів за мужність у відстоюванні прав і свободи людини. Цього року вперше нею нагородили не конкретну особу, а весь народ України за «мужню боротьбу за свободу та проти російської агресорської війни».

«Хоча Меморіал присвячений жертвам злочинів комунізму, варто пам’ятати, що комунізм – це лише одне обличчя тоталітаризму. Але ми легко розпізнаємо тоталітаризм за його основними ознаками – агресією, насильством, повним знеціненням людського життя. Росію вже давно не називають комуністичною, але сталінські методи правління та поневолення інших народів там досі практикуються», – заявила Зеленська.

«Наше багатостраждальне попередження світу: пам’ятайте, що найтемніше минуле легко повертається. А подекуди воно нікуди не зникло і лише прикидається сучасністю. Ціною героїчних зусиль ми боремося не лише за свою свободу. Ми боремося за те, щоб сталінський «Великий терор» більше ніколи не застосовувався ніде в цивілізованому світі», – додала перша леді України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *