Директор ЦРУ: Путін вважає, що США втратять інтерес до України

Директор ЦРУ: Путін вважає, що США втратять інтерес до України

На думку директора ЦРУ, президент Росії Володимир Путін вважає, що Америка втратить інтерес і рішучість у війні в Україні, пише New York Times.

Вільям Дж. Бернс сказав, що Путін робить ставку на те, що він може досягти успіху у війні на виснаження проти українських військових. За його словами, Путін вірить, що зможе «вимотати українську армію» до кінця року, а потім задушити українську економіку.

За його словами, росіяни змінили тактику на «більш комфортний спосіб ведення війни», зосередившись на знищенні українських цілей. З таким підходом Путін вважає, що він може виснажити і Європу, і Сполучені Штати, сказав Бернс.

«Погляд Путіна на американців полягає в тому, що ми завжди страждаємо від синдрому дефіциту уваги і відволікаємося на щось інше», — сказав він під час сесії запитань і відповідей на конференції з безпеки в Аспені в Колорадо.

Але Бернс стверджує, що з початку війни Путін постійно неправильно оцінював як бажання українців воювати, так і рішучість Заходу допомогти.

«Я думаю, що і тепер він не правий», — сказав директор ЦРУ.

Путін тепер покладається на дедалі менше коло жорстких радників, і суперечення російському президенту для цих посадовців не сприятимуть «підвищенню у кар’єрі», на думку Бернса.

Він вважає, що важко розуміти тактичний вибір Путіна, не розуміючи його мислення та бажання ризикувати.

«Путін невпинно підозрілий, завжди налаштований на вразливі місця, якими може скористатися, — сказав Бернс. — Він не дуже вірить у наших кращих ангелів».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *