У Києві відбувся саміт перших леді та джентльменів: долучилися Джилл Байден та зірки Голлівуду

У Києві відбувся саміт перших леді та джентльменів: долучилися Джилл Байден та зірки Голлівуду

Перша леді України Олена Зеленська скликала у Києві віртуальний саміт, до якого приєдналися світові лідери та зірки Голлівуду, попросивши допомогти країні та її народу відбудуватись після закінчення війни, пише Fox News.

Раніше цього місяця Зеленська оголосила про проведення саміту перших леді та джентльменів для сприяння міжнародним зусиллям із відновлення України, організатором якого буде відомий журналіст та телеведучий з Великої Британії Пірс Морган.

«Дуже часто, говорячи про реконструкцію, мають на увазі післявоєнне відновлення будівель, інфраструктури та економіки, – сказала Зеленська. – Це, безсумнівно, важливо. Але будь-які дискусії про післявоєнне відновлення України не мають сенсу, якщо в них не ставиться на перше місце відновлення морального та фізичного здоров’я людей».

Перша леді залучила Моргана як співведучого заходу разом із нею онлайн та особисто. Коментатор опублікував суботнє фото зі свого готелю в Києві.

«Для мене була честь отримати запрошення першої леді України Олени Зеленської стати співведучим її другого саміту перших леді та джентльменів у Києві», — сказав Морган про подію.

Перша леді США Джилл Байден, спікер Палати представників Ненсі Пелосі, сенатор Роб Портман, конгресвумен Марсі Каптур, екс-перша леді США Лора Буш долучилися до заходу. Виступили також актори Річард Гір, Міла Куніс, Ештон Кутчер.

Зі зверненням виступив і президент України Володимир Зеленський.

Саміт зосереджений на «людському капіталі» та стосується понад 8 мільйонів людей, які, як повідомляється, були переміщені всередині українських кордонів, і 6 мільйонів, які втекли за кордон.

Днями перша леді України повернулася додому після дипломатичної поїздки до США, де вона відвідала президента Байдена та першу леді Джилл Байден і виступила з промовою в Конгресі.

Раніше Джилл Байден відвідувала Зеленську в Україні – тоді вона приїхала до Ужгорода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *