CNN: Україна стоїть щонайменше за трьома вибухами в Криму

CNN: Україна стоїть щонайменше за трьома вибухами в Криму

Україна стоїть щонайменше за трьома вибухами, які сталися на російських військових об’єктах в анексованому Криму минулого тижня, пише CNN.

Йдеться про інциденти, включаючи вибух на російському аеродромі на західному узбережжі півострова, який розбив кілька літаків, згідно зі звітом українського уряду, поширеним всередині країни та наданим CNN українським чиновником на умовах анонімності.

У доповіді інцидент на аеродромі Саки, який зазнав вибухів минулого вівторка, описується як важка, але одноразова втрата для російської військової інфраструктури на півострові, а наступні атаки є доказом систематичної військової спроможності України завдавати ударів по Криму.

Інцидент 9 серпня на авіабазі Саки, в результаті якого було знищено щонайменше сім військових літаків (за даними України – дев’ять), завдав серйозної шкоди аеродрому та в результаті нього загинула щонайменше одна людина.

Росія стверджувала, що це сталося в результаті аварії, а українська влада поки що відмовляється офіційно підтвердити відповідальність за вибухи. Що стало причиною вибухів, поки невідомо.

У промові після інциденту президент України Володимир Зеленський заявив, що війна «почалася з Криму і має закінчитися Кримом — його звільненням».

Цього тижня, 16 серпня, в Криму прогриміли чергові вибухи, цього разу на складі боєприпасів у Майському та на аеродромі в Гвардійському.

Російські офіційні особи заявили, що інцидент у Майському став результатом диверсії , але вони не уточнили тип диверсії та кого вони вважають відповідальними.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *