Майже $3 млрд військової допомоги від США: Пентагон пояснив, що у новому пакеті

Майже $3 млрд військової допомоги від США: Пентагон пояснив, що у новому пакеті

На офіційному сайті Пентагону опубліковано пояснення від прес-секретаря військово-повітряних сил генерала Пета Райдера щодо нового пакету військової допомоги від США Україні.

Нагадаємо, що 24 серпня президент США Джо Байден та Департамент оборони оголосили приблизно про 3 мільярди доларів додаткової допомоги Україні в галузі безпеки в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI).

Цей пакет USAI, який оголосили в День Незалежності України, підкреслює зобов’язання США підтримувати Україну в довгостроковій перспективі — це багаторічні інвестиції для зміцнення міцності Збройних Сил України, які продовжують захищати свій суверенітет перед обличчям російської агресії.

Це оголошення є початком процесу укладання контрактів щодо надання Україні додаткових пріоритетних можливостей у середньостроковій та довгостроковій перспективах, щоб забезпечити можливість продовження захисту України як незалежної, суверенної та процвітаючої держави.
Це найбільший транш безпекової допомоги Україні станом на сьогодні.

Можливості включають:

  • 6 комплексів зенітно-ракетних систем NASAMS з боєприпасами;
  • 245 тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів;
  • 65 тисяч снарядів до 120-мм мінометів;
  • 24 контрбатарейні радіолокаційні станції;
  • БПЛА Puma і допоміжне обладнання для систем UAS Scan Eagle;
  • БПЛА VAMPIRE;
  • ракетні системи з лазерним наведенням;
  • фінансування навчання, обслуговування та підтримки.

Із січня 2021 року США виділили понад 13,5 мільярдів доларів на безпекову допомогу Україні. Загалом Сполучені Штати виділили на це понад 15,5 мільярдів доларів з 2014 року.

Через PDA та USAI Депоборони продовжує працювати з Україною, щоб задовольнити її невідкладні та довгострокові потреби у безпековій допомозі.

«Разом із нашими союзниками та партнерами наші об’єднані зусилля допоможуть Україні й надалі досягати успіху сьогодні та зміцнювати міцність своїх сил, щоб забезпечити подальшу свободу та незалежність українського народу на довгі роки», — йдеться у заяві.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *