Пожежні Сан-Франциско ініціювали збір коштів для українських колег

Пожежні Сан-Франциско ініціювали збір коштів для українських колег

Оскільки Україна продовжує мужньо протистояти Росії у війні, сотні організацій з району затоки Сан-Франциско підсилили свою допомогу, пише CBS News.

Російські війська втратили значні позиції в місті Харків, звідки російські солдати відступили через кордон. Але боротьба не закінчилася. Тож пожежна з Сан-Франциско Хізер Бюрен зосередила зусилля зі збору коштів для своїх українських колег. Вона взялася за допомогу, організувавши збір коштів через United Fire Service Women.

«Вони надіслали нам дуже конкретний лист із запитом, у якому подякували за ідею надіслати обладнання, але пояснили, що це не те, що їм потрібно», — сказала Бюрен.

Начальник пожежної охорони Харкова спеціально попросив пасажирські мікроавтобуси для пересування розбомбленими вулицями, щоб рятувати людей зі зруйнованих будівель та доставляти їх у безпечні місця. Лише кілька тижнів знадобилося, щоб зібрати достатньо коштів для придбання одного пасажирського фургона у Франції. Потім швидко зібрали достатньо, щоб відправити на закупівлю другого автомобіля.

Співпрацюючи з французькою групою допомоги, фургони доправили через понад тисячу миль до українського кордону, за яким їх зустріли та перевезли до харківськіх пожежних. Ця спроба підкреслила готовність пожежних допомогти та сформувала непорушний зв’язок через півсвіту, зазначила жінка.

«Де б ми не були, ми виконуємо однакову роботу. В усьому світі, різними мовами, але ми виконуємо ту саму роботу. І коли вони це сказали, це дійсно зачепило», — зізналася вона.

Відтоді Бюрен та її колеги зібрали додаткові 22 000 доларів, спонсоруючи третій пасажирський фургон і великий транспортний причіп. Розробляються плани щодо зустрічі пожежних із Сан-Франциско та України, але до того часу Бюрен готова надати додаткову допомогу, коли її попросять.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *