Білл Гейтс заявив, що допомога Україні відволікає світ від зміни клімату

Білл Гейтс заявив, що допомога Україні відволікає світ від зміни клімату

Білл Гейтс каже, що «найстрашнішою річчю» у війні в Україні є те, що вона «відволікає» увагу від зміни клімату, пише Fox News.

Кореспондент New York Times Девід Уоллес-Веллс взяв інтерв’ю у мільярдера, запитавши про звіт про прогрес Фонду Білла та Мелінди Гейтс щодо протистояння бідності та сприяння продовольчій безпеці. Звіт показує, що прогрес відстає в більшості точок даних.

Коли його запитали про звіт про прогрес, Гейтс сказав, що він стурбований тим, що війна в Україні та економічні проблеми відволікають світ від протистояння тому, що він сприймає як загрозу зміни клімату. У той час як інші коментатори висловлюють занепокоєння, що війна в Україні може ненавмисно призвести до конфлікту ядерної зброї, Гейтс стурбований, що це відволіче світ від зміни клімату.

«Але найстрашніше не те, що ми відстаємо. Ми просто повинні це прийняти. Це те, що війна в Україні, яка триває, відволікає увагу від допомоги бідним країнам і прогресу як у адаптації до клімату, так і в пом’якшенні наслідків зміни клімату», – продовжив він.

Кореспондент зазначив: звіт показує, що світ знаходиться на шляху недосягнення майже жодної з цілей, які вперше були окреслені в 2015 році Організацією Об’єднаних Націй.

Гейтс також вказав на економічні проблеми – можливість глобальної рецесії, підвищення процентних ставок, викликане зростанням інфляції, і високий рівень боргу як речі, які зменшать важливість зміни клімату в очах громадськості.

«Це величезна річ — будь то витрати на оборону, витрати на електроенергію, витрати на біженців, витрати на добрива. З війною на тлі пандемії, а зараз із зростанням процентних ставок, із високим рівнем боргу скрізь наступні п’ять років будуть складними лише для того, щоб утримати увагу світу», – сказав він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *