Більшість американців вважає, що США мають підтримувати Україну попри погрози Росії

Більшість американців вважає, що США мають підтримувати Україну попри погрози Росії

Згідно з опитуванням Reuters/Ipsos, майже три чверті американців кажуть, що Сполучені Штати мають продовжувати підтримувати Україну, незважаючи на погрози Росії про те, що вона може використати ядерну зброю для захисту своєї території.

Опитування запропонувало й надалі підтримувати надання президентом Джо Байденом систем озброєння, навчання та іншої військової допомоги для уряду президента Володимира Зеленського, незважаючи на побоювання, що війна може загостритися, якщо Україні нададуть зброю більшої дальності, яка може вразити Росію.

Онлайн-опитування 1005 американців показало, що 73% погодилися з тим, що США мають продовжувати підтримувати Україну, незважаючи на ядерні погрози Росії.

Адміністрація Байдена надала понад 16,8 мільярдів доларів допомоги Україні з моменту повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. У вівторок Байден пообіцяв новий пакет у розмірі 625 мільйонів доларів, включаючи додаткові мобільні ракетні установки, використані в нещодавньому успішному українському контрнаступі.

Опитування показало, що більшість американців — 58% — бояться, що США прямують до ядерної війни з Росією. 65% стурбовані тим, що війна може розгорнутися, якщо Україні нададуть зброю більшої дальності, яка може вразити РФ. Менше американців вважають, що проблеми України не є справою США і що США не мають втручатися. Таку думку висловили 35% порівняно з 40% у серпні.

Виборці США 8 листопада підуть на проміжні вибори, які визначатимуть контроль над Конгресом і урядами багатьох штатів. В останньому опитуванні 68% сказали, що вони з більшою ймовірністю підтримають кандидата, який за продовження військової допомоги Україні, а 72% сказали, що вони з більшою ймовірністю оберуть кандидата, який підтримує українських біженців. Опитування має інтервал довіри плюс-мінус 4 відсоткові пункти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *