США нададуть понад $55 млн, щоб допомогти Україні підготуватися до зими

США нададуть понад $55 млн, щоб допомогти Україні підготуватися до зими

Адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер оголосила про інвестиції в 55 мільйонів доларів США в опалювальну інфраструктуру України, щоб допомогти країні підготуватися до зими на тлі війни, пише USAID.

Ця допомога підтримає ремонт і технічне обслуговування труб та іншого обладнання, необхідного для опалення домівок, лікарень, шкіл і підприємств по всій Україні.

Нову допомогу USAID безпосередньо отримають до семи мільйонів українців у 19 областях. USAID також забезпечить генераторами електроенергії та альтернативними джерелами палива лікарні, центри для переселенців та притулки для соціально незахищених громадян. Допомога буде націлена на частини України, які були спустошені війною, включаючи Чернігівську, Харківську, Київську, Миколаївську, Одеську, Запорізьку та Житомирську області.

Допомога надається в рамках Проекту енергетичної безпеки USAID. Ця п’ятирічна діяльність спрямована на те, щоб допомогти Україні побудувати більш безпечний і прозорий енергетичний сектор, який забезпечує стабільні та доступні постачання для громадян, одночасно зменшуючи залежність країни від російського газу та електроенергії. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну USAID допомогло Україні підключити електромережу до європейської електроенергетичної системи, що дозволило Україні експортувати електроенергію до ЄС.

Окрім зміцнення енергетичної безпеки України під час війни, USAID допомагає фермерам в Україні вирощувати продовольство для внутрішнього та світового ринків, підтримує зусилля України щодо документування та притягнення до відповідальності за воєнні злочини та порушення прав людини, заповнює ключові прогалини в системі охорони здоров’я України, включаючи підтримку доставки 53 мільйонів доз антиретровірусних препаратів для 150 000 людей з ВІЛ/СНІД, майже мільйона доз вакцин Pfizer проти COVID-19, а також допомагає органам місцевого самоврядування в 91 громаді реагувати на виклики, викликані жорстоким вторгненням РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *