Посольство США в Києві закликало своїх громадян негайно залишити Україну

Посольство США в Києві закликало своїх громадян негайно залишити Україну

Посольство США в Києві закликає американців залишити Україну негайно після того, як Росія посилила ракетні удари по містах у відповідь на вибух на Кримському мосту, пише The Daily Mail.

Сьогодні Росія здійснила напади на цивільну інфраструктуру України, а також на урядові об’єкти в Києві та інших місцях, попередило посольство. Понад 75 ракет і безпілотників-смертників вдарили по Україні, коли Володимир Путін помстився за Керченський міст, убивши 11 людей і поранивши 89 (дані на 21:00 за київським часом).

Столиця Київ постраждала вперше за кілька місяців, а також міста Хмельницький, Львів, Дніпро, Вінниця, Франківськ, Запоріжжя, Суми, Харків, Житомир, Кропивницький і Тернопіль.

Побоюючись ескалації нападів на цивільне населення, посольство США зараз попереджає всіх американців знайти укриття, а потім якомога швидше покинути країну наземним транспортом. Посольство надало додаткову інформацію про безпеку цивільних осіб в Україні, які можуть опинитися під загрозою ракетного обстрілу.

У рекомендаціях йдеться: «Якщо ви почуєте гучний вибух або сирени, негайно шукайте укриття. Якщо ви перебуваєте в будинку чи будівлі, перейдіть на найнижчий рівень будівлі з найменшою кількістю зовнішніх стін, вікон і отворів; зачиніть будь-які двері та сядьте біля внутрішньої стіни, якомога далі від вікон чи отворів.

Якщо ви перебуваєте на відкритому повітрі, негайно знайдіть укриття в міцній конструкції; якщо це неможливо, ляжте і прикрийте голову руками. Пам’ятайте, що навіть якщо ракету чи безпілотник, що летить, буде перехоплено, падіння уламків становить значний ризик. Після атаки тримайтеся якомога далі від будь-яких уламків і стежте за офіційними вказівками головних ЗМІ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *