У РФ ув’язнили багатодітного батька-одинака за те, що слухав українську музику

У РФ ув’язнили багатодітного батька-одинака за те, що слухав українську музику

Батька-одинака чотирьох дітей заарештували у Москві за те, що він слухав українську музику в машині, пише Novaya Gazeta.

Тверський районний суд Москви заарештував Антона Усова на 15 діб за звинуваченням у «дискредитації» Збройних сил Росії та непокорі поліціянту, повідомляє незалежний російський правозахисний проєкт «ОВД-Інфо» з посиланням на дружину заарештованого.

«Удень 12 жовтня його затримали співробітники дорожньої автоінспекції — причиною затримання стало те, що Усов нібито слухав у своєму автомобілі українську музику», — йдеться у дописі «ОВД-Інфо».

Спочатку Усова доставили до відділу міліції; на його дії складено два протоколи. Після судового засідання його відправили відбувати покарання в спецприймальник.

Проєкт зазначає, що Усов є батьком-одинаком, оскільки дружина не є законним опікуном його дітей. На утриманні Усова четверо дітей, усім менше ніж 18 років.

Вчора, 12 жовтня, суд Санкт-Петербурга відправив під домашній арешт 60-річну Ірину Цибанєву за те, що вона залишила записку на могилі батьків Володимира Путіна. Проти неї порушили кримінальну справу за статтею про наругу над трупами та місцями їх поховання.

У записці був такий текст: «Батьки маніяка, будь ласка, візьміть його до себе, весь світ молиться за його смерть. Смерть Путіну, ви виховали жахливого вбивцю».

У суді жінка сказала, що вирішила залишити записку після того, як «подивилася новини та зрозуміла, що все жахливо, що стільки жертв (війни в Україні)».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *