Український художній музей запускає колекцію NFT та мистецький аукціон

Український художній музей запускає колекцію NFT та мистецький аукціон

Український художній музей запустить ексклюзивну колекцію NFT на Binance NFT на підтримку культурної спадщини України, пише PR News Wire.

Binance NFT оголосив про запуск колекції NFT Харківського художнього музею, яка є однією з найстаріших і найцінніших музейних колекцій мистецтва в Україні.

Сьогодні у фондах музею близько 25 тисяч творів образотворчого мистецтва України, Західної Європи, Близького і Далекого Сходу XV–XXI ст.

В рамках запуску колекції NFT «Мистецтво без кордонів» Харківський художній музей виставить на аукціон 15 робіт зі своєї колекції: твори Альбрехта Дюрера, Георга Якоба Йоганна ван Оса, Івана Айвазовського, Сімона де Влігера та інших художників.

Усі кошти, зібрані від аукціону, будуть спрямовані на оперативну діяльність музею, щоб відновити його роботу, а також створити додаткові робочі місця.

Аукціон розпочнеться 13 жовтня і триватиме тиждень. NFT розділять на три категорії:

Золото — включає п’ять творів мистецтва, стартова ціна — 1000 доларів.
Срібло — включає п’ять творів мистецтва, стартова ціна — 750 доларів.
Бронза — включає п’ять творів мистецтва, стартова ціна — 500 доларів.

Колекція NFT поєднує технологію Web3 і твори мистецтва, які так дбайливо зберігає музей. Організатори сподіваються, що проєкт приверне увагу поціновувачів мистецтва та допоможе музею йти в ногу з часом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *