Подружжя з Каліфорнії переїжджає до Польщі, щоб допомагати українським біженцям

Подружжя з Каліфорнії переїжджає до Польщі, щоб допомагати українським біженцям

Браян і Ліза Берман, які проживають в Оджаї, Каліфорнія, протягом 11 років, спакували свої речі та витвори мистецтва, щоб підготуватися до наступного місця призначення: Польщі. Їхню історію розповідає Vcstar.

Подружжя прямує до Польщі, щоб працювати з українськими біженцями в рамках некомерційної організації One Humanity Institute. Вони базуватимуться в «Будинку надії» — пекарні, перетвореній на будинок для біженців, розташований поблизу Освенціма, місця сумнозвісних нацистських концтаборів під час Другої світової війни.

Браян і Ліза Берман познайомилися в 2002 році в Німеччині під час програми примирення євреїв і німців, спрямованої на загоєння ран Другої світової війни. Вони раді поїхати до Польщі.

«Більшість людей вважають, що ми божевільні, коли їдемо туди. Але мы не тримаємо голову в піску, — сказав 73-річний Браян Берман. — Ми усвідомлюємо ситуацію та те, як війна в Україні сильно вплинула на всю Європу».

Браян Берман працював із співзасновницею One Humanity Ніною Меєрхоф над попереднім проектом 33 роки тому. Нещодавно вони відновили зв’язок через дзвінок у Zoom, і вона закликала його та його дружину приєднатися до організації. Подружжя працюватиме у так званій лабораторії миру — комп’ютерних класах, де українські діти навчатимуться з онлайн-вчителями.

«Намір полягає в тому, щоб спочатку ми створювали програми з міжнародними організаціями, які хочуть поширювати роботу миру, і ми дуже зацікавлені та пишаємося тим, що нам це вдається», — сказав Браян Берман.

Він сказав, що вони також планують зустрітися з людьми з усього світу як представники некомерційних організацій на конференціях. Досвід Берманів у роботі з мистецтвом, молоддю, а також у вирішенні проблем, пов’язаних із травмами між поколіннями, зіграє важливу роль, оскільки вони допомагатимуть керувати установами для сімей біженців.

67-річна Ліза Берман сказала, що переїзд не тимчасовий: вони продали свій будинок в США та залишаться на кілька років у Польщі. А каліфорнійський Оджай обіцяють відвідувати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *