«Історія показує, що це не працює»: у Пентагоні прокоментували масовані удари РФ по Україні

«Історія показує, що це не працює»: у Пентагоні прокоментували масовані удари РФ по Україні

Високопоставлений військовий чиновник США заявив, що мета, яку намагається досягти Росія своїми масованими ударами по Україні, — це насадження терору та створення паніки, пише Yahoo.

Офіційний представник Пентагону сказав, що російські війська завдають ударів по цивільному населенню, «щоб вселити терор і спробувати створити паніку/страх, маючи на увазі, що якимось чином це зменшить рішучість українського народу».

У понеділок Росія здійснила масову атаку безпілотників-смертників на Київ. Після першого обстрілу виникла пожежа в нежитловому будинку, пошкоджено кілька житлових будинків. Пізніше, о 8:00, повідомили про нові обстріли в центральному Шевченківському районі міста, де безпілотник врізався в багатоквартирний будинок — загинуло п’ятеро людей і ще четверо отримали поранення. Серед загиблих — жінка на шостому місяці вагітності та її чоловік.

«Якщо ви озирнетеся назад в історію і подивитеся на повітряні кампанії, якими намагалися завдати удару по психології та придушити людей, то це не працює. І якщо вже на те пішло, ви бачили, що у випадку з українцями це привело до збільшення їхнього результату», — зазначив представник Пентагону.

Чиновник додав, що підтримка країни США продовжуватиметься.

Внаслідок нападу на електростанцію в Житомирі в ніч на 18 жовтня постраждали двоє людей. Тієї ж ночі Росія вдарила по Запоріжжю ракетами та безпілотником-камікадзе, спричинивши пожежу на об’єкті інфраструктури. Миколаїв також був обстріляний ракетами С-300, одна людина загинула.

Зранку 18 жовтня російські війська знову завдали удару по столиці Києву — зафіксовано щонайменше три влучання в електростанцію на лівому березі Дніпра. Загинуло троє співробітників станції, є поранені.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *