У РФ заблокували сайт для бажаючих здатися в полон Україні через великий попит

У РФ заблокували сайт для бажаючих здатися в полон Україні через великий попит

Російський уряд у неділю заборонив користувачам по всій країні доступ до українського сайту, який закликає російських військових здаватися, пише Business Insider.

З 4 жовтня на сайт «Хочу жить» надійшло понад 2000 запитів від російських військових, які хочуть залишити свої пости та добровільно здатися українським силам, повідомляє Kyiv Independent.

Український державний веб-сайт обіцяє дотримуватись Женевських конвенцій щодо поводження з військовополоненими та пропонує російським військовослужбовцям, які здаються, триразове харчування, юридичну підтримку та медичну допомогу, якщо вони звернуться з проханням про здачу в полон через сайт або його афілійовану гарячу лінію.

Гарячу лінію вперше відкрило 19 вересня Міністерство оборони України, всього за два дні до того, як президент Росії Володимир Путін оголосив про мобілізацію 300 000 військових резервістів, багато з яких були призвані на поле бою.

У неділю російська неурядова антицензурна організація «Роскомсвобода» повідомила, що доступ до сайту заблоковано Генпрокуратурою Росії. Генеральний прокурор Росії, посаду якого зараз займає призначений Путіним Ігор Краснов, очолює судову систему країни, подібно до генерального прокурора Сполучених Штатів Мерріка Гарленда.

«Проект був заблокований двічі… Перший раз — за „маскою“, коли був обмежений доступ до всіх доменів і субдоменів, другий — весь сайт», — повідомила російська газета «КоммерсантЪ» про заблокований ресурс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *