У Японії створили іграшку для психологічної допомоги українським дітям

У Японії створили іграшку для психологічної допомоги українським дітям

Японський робот-тюлень використовується для психологічної допомоги українським дітям з особливостями розвитку та посттравматичним стресовим розладом, спровокованим війною Росії в Україні, розповідає Japan Times.

Таканорі Шибата з Японського національного інституту передових промислових наук і технологій (AIST), який розробив робота-тюленя Паро, наразі подарував шість механічних тваринок медичним установам у Польщі. Подивитися на іграшку можна за посиланням.

За словами Шибата, йому розказали, що діти, яких вивезли після початку повномасштабного вторгнення, знову почали посміхатися після контакту з іграшкою. Оснащений штучним інтелектом, Паро реагує рухами та голосом на розмову та погладжування.

Вважається, що він справляє такі ж ефекти, як терапія за участю тварин. Паро було введено в заклади догляду за людьми похилого віку, дитячі будинки та інші установи в Японії, Сполучених Штатах та Європі.

Серед українських дітей, які спілкувалися з Паро, була 5-річна дівчинка, у якої після втечі до Польщі діагностували аутизм. Вона відвідує установу поблизу Варшави. Здавалося, вона нервувала, коли вперше познайомилася з Паро, але незабаром вона почала гладити й обіймати робота.

«Це чудовий інструмент, — сказала Маґдалена Лазаревіч з Медичного університету Варшави. — Це допомагає дітям відкритися та почуватися в безпеці. Робот пришвидшує загальні переваги терапії».

За її словами, майже всі з 80 дітей, яких познайомили з Паро, показали позитивну реакцію на іграшку. Раніше цього місяця Шибата відвідав медичні та інші установи в Польщі, які включили Паро у свої програми. Він розглядає можливість надання роботів Паро в дитячі будинки та інші заклади в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *