Схвалення українцями Сполучених Штатів рекордно високе: опитування

Схвалення українцями Сполучених Штатів рекордно високе: опитування

Рекордні дві третини українців схвалюють лідерство США, поки адміністрація Байдена та Конгрес продовжують надавати військову та гуманітарну підтримку Києву у війні проти Росії, згідно з новим опитуванням Gallup, про яке пише The Hill.

Опитування Gallup для України показало, що зараз 66 відсотків українців схвалюють роботу керівництва США, що майже вдвічі перевищує показник 37 відсотків, зафіксованих у 2021 році, до повномасштабного вторгнення Росії в лютому.

До цього року щорічне опитування Gallup не фіксувало жодного рейтингу схвалення США українцями вище 38 відсотків протягом жодного року з 2006 року. У 2020 році лише 24 відсотки українців схвалювали лідерство США.

США надіслали Україні мільярди, щоб допомогти зміцнити її захист від вторгнення Росії з початку великої війни в лютому, і допомогли озброїти країну важкою зброєю та розвідувальними даними, які сприяли збільшенню успіху на полі бою.

Дев’яносто шість відсотків українців в опитуванні Gallup кажуть, що вони не схвалюють лідерство в Росії, порівняно з 69 відсотками минулого року. Українці сприймали Кремль більш позитивно до 2014 року, коли Росія анексувала Крим, і з тих пір показник несхвалення коливався близько 70 відсотків.

У 2014 році лише 5% українців схвалювали Росію. Цього року підтримка впала до 0 відсотків.

Останнє опитування Gallup було проведено 2-11 вересня та задіяло українців по всій країні, в тому числі в чотирьох окупованих областях, які згодом були анексовані Росією.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *