Українська кіноіндустрія проводить вручення кінопремій в бункері на тлі війни

Українська кіноіндустрія проводить вручення кінопремій в бункері на тлі війни

Ще одним знаком незмінної стійкості та рішучості українського народу є п’ята церемонія вручення Національної премії українських кінокритиків «Кіноколо», яка відбулася у четвер, незважаючи на війну в країні, пише Deadline.

Церемонія відбулася в бункері в Києві та транслювалася в прямому ефірі на загальнонаціональному громадському телеканалі «Суспільне культура» з підпільної студії, лише за кілька днів після того, як росіяни завдали ударів по ключових інфраструктурах у столиці та знищили 30% електростанцій країни.

Місцеві кінокритики відзначили такі проекти, як «Памфір» каннського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Клондайк» Марини Ер Горбач та «Ти в порядку?» Наталії Ворожбит.

Драма «Памфір» про чоловіка, який після повернення з роботи за кордоном стикається з корупцією в маленькому містечку на Заході Україні, отримала найбільше нагород — «найкращий повнометражний фільм», «найкращий режисер» та «найкращий сценарист» для Сухолиткого-Собчука, а також «відкриття року», приз за найкращий повнометражний дебют.

Актриса Оксана Черкашина отримала нагороду за найкращу жіночу роль у фільмі «Клондайк». Фільм «Ти в порядку?» Ворожбит про українську дівчинку, яка постраждала від війни, переміг у категорії «Найкращий короткометражний ігровий фільм», а «Нескінченність: За словами Флоріана» Олексія Радинського, про легендарного київського архітектора Флоріана Юр’єва, переміг у номінації «Найкращий документальний фільм».

«Кіноколо», яке відкрило Київський тиждень критики, засноване у 2018 році як щорічна премія, яка від імені кінокритичної спільноти країни висвітлює досягнення діячів українського кіно та кіноіндустрії. З початку повномасштабної війни індустрія працює, щоб залучити підтримку своєї країни у світі, щоб їхні голоси та історії не були забуті, а також закликає великі кінофестивалі бойкотувати проекти, які підтримує Росія.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *