В Україні запустили нову потужну газову свердловину

В Україні запустили нову потужну газову свердловину

Україна запускає нову газову свердловину в Харківській області продуктивністю понад 50 млн кубометрів на рік, пише Ukrinform.

Газовидобувна компанія АТ «Укргазвидобування» розпочала роботу на новій свердловині в Харківській області з добовим дебітом понад 140 тис. куб. Про це повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко у Facebook.

«Наш власний підрозділ УГВ-Сервіс вперше провів технологічно складну операцію на новій свердловині — три стадії гідророзриву пласта в межах одного виробничого циклу. Завдяки якісній і злагодженій роботі нам вдалося повною мірою розкрити потенціал газоносних горизонтів і запустити на Харківщині свердловину з дебітом понад 140 тис. куб. м газу на добу. У річному вимірі — це 51 млн куб. м газу, які ми можемо тепер не імпортувати, і це означає, що Україна заощадить 102 млн доларів на імпорті газу тільки завдяки ефективній роботі однієї свердловини», — написав Вітренко.

«У той час, коли більшість міжнародних сервісних компаній не змогли продовжити свою роботу в Україні через війну, наші колеги розвивають свої навички і компетенції. Завдяки якісній та злагодженій роботі нова свердловина дала хороший результат — і це ще один внесок у забезпечення країни власним, українським газом», — зазначив Олег Толмачев, директор дивізіону Розвідка та видобування Групи «Нафтогаз».

Як повідомлялося, у вересні АТ «Укргазвидобування» пробурило 30,2 км нових свердловин, що є рекордом для компанії. Минулого місяця компанія почала відновлювати видобуток, який довелося призупинити через повномасштабне вторгнення Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *