У Пентагоні заявили, що в Україні діють не лише іранські дрони, а й війська

У Пентагоні заявили, що в Україні діють не лише іранські дрони, а й війська

Департамент оборони вважає, що іранці перебувають в Україні, щоб допомогти Росії в операції з безпілотниками. Про це заявив прес-секретар ВВС Пентагону генерал Пет Райдер, йдеться на офіційному сайті. В Україні додали, що 10 іранців вже ліквідовано.

Згідно з розумінням відомства, іранські військові перебувають у Криму, допомагаючи російським військовим у проведенні операцій з безпілотниками в Україні, сказав Райдер. Він зазначив, що відомство знає, що безпілотники з Ірану. Однак, як повідомляється, іранці заперечують доставку БПЛА, які використовуються проти України.

«Це лише показова риторика, яку ви чуєте з боку Ірану та Росії, у спробах сказати, що це не іранські безпілотники, хоча вони явно є такими», — заявив Райдер.

«Багато в чому ці безпілотники — психологічна зброя, яка використовується для створення страху. Але з оперативної та стратегічної точки зору це все одно не змінює того факту, що російські війська на землі продовжують втрачати території або, в кращому випадку, триматися», — сказав він.

10 іранців, які навчали російських солдатів, було вбито українськими ударами у російсько-українській війні минулого тижня, повідомив Jerusalem Post із посиланням на українського чиновника.

Пентагон збирається продовжувати працювати з союзниками та партнерами, щоб отримати безпекову допомогу Україні, оскільки українці продовжують воювати та захищати свою країну. Міністр оборони Ллойд Остін розмовляв з міністром оборони України, а також із союзниками та партнерами про те, що можна зробити, щоб продовжувати підтримувати Україну в таких сферах, як протиповітряна оборона та інші необхідні засоби, додав Райдер.

«Ми продовжуємо бачити Іран співучасником експорту терору — не тільки в регіоні Близького Сходу, але тепер і в Україні. Я думаю, що це говорить само за себе», — сказав він.

Також Остін говорив по телефону із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, підкресливши «важливість підтримки ліній зв’язку в умовах війни проти України, що триває», — йдеться в офіційному повідомленні Пентагону.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *