«Я був готовий там померти»: онук Кеннеді воював в Україні під іншим іменем

«Я був готовий там померти»: онук Кеннеді воював в Україні під іншим іменем

Конор Кеннеді заявив, що пішов добровольцем воювати на війні в Україні і «був готовий там померти», пише Business Insider.

Кеннеді відомий тим, що він онук Роберта Кеннеді та колишній бойфренд співачки Тейлор Свіфт. У дописі в Instagram 14 жовтня він написав, що цього року приєднався до Міжнародного легіону іноземних бійців України.

«У мене не було попереднього військового досвіду і я не був хорошим стрілком, але міг носити важкі речі і швидко вчився, — написав він. — Я також був готовим там померти. Тому незабаром вони погодилися відправити мене на північно-східний фронт».

На фото він сидить у військовому спорядженні. На його спині надпис із групою крові, а також слова: «Я готовий зустрітися зі своїм Творцем і відповісти на кожен знімок, який зробив. Слава Україні» та намальоване серце. Ймовірно, слово «знімок» — це помилка перекладу слова shot, тобто «постріл».

Кеннеді сказав, що йому «подобалося бути солдатом» більше, ніж він очікував до того, як пішов на військову службу, але зрештою залишив бойові дії.

«Мої друзі там знають, чому я повинен був повернутися додому. Я завжди буду у боргу за їхній приклад, — написав він в Instagram. — Я знаю, що мені пощастило, що я повернувся, але я б також знову взяв на себе всі ризики».

Кеннеді написав у своєму дописі, що він сказав лише одній людині в США, куди поїхав, і залишив своє справжнє ім’я в таємниці, коли був в Україні: не хотів, щоб родина чи друзі хвилювалися, та щоб в Україні до нього ставилися інакше.

Міжнародний легіон є організацією іноземних бійців-добровольців. Її створили після вторгнення Росії 24 лютого. Тоді президент України Володимир Зеленський попросив іноземних волонтерів приєднатися до організації та допомогти захистити Україну від російських військових злочинців. Вважається, що до легіону приєдналося близько 20 000 іноземних бійців. Кілька американських громадян загинули або пропали безвісти під час бойових дій в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *