США, Франція та Велика Британія оприлюднили спільну заяву щодо України

США, Франція та Велика Британія оприлюднили спільну заяву щодо України

На офіційному сайті Державного департаменту США з’явився текст заяви щодо України, яку оприлюднили уряди Сполучених Штатів Америки, Франції та Великої Британії.

Згідно заяви, міністри закордонних справ Франції, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів знову заявили про непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України перед обличчям агресії Росії, яка триває.

«Ми продовжуємо підтримувати зусилля України щодо захисту своєї території стільки, скільки це буде потрібно», — йдеться у заяві.

Також у документі зазначається, що раніше того ж дня (23 жовтня) міністри оборони кожної з цих країн поговорили з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу на його прохання. Нагадаємо, він заявляв, що Україна начебто планує застосувати так звану брудну бомбу із радіоактивними елементами на своїй землі та звинуватити у цьому Росію.

«Наші країни чітко дали зрозуміти, що всі ми відкидаємо відверто брехливі звинувачення Росії про те, що Україна готується застосувати брудну бомбу на власній території. Світ розгледить будь-яку спробу використати це звинувачення як привід для ескалації. Ми також відкидаємо будь-який привід для ескалації з боку Росії», — зазначили міністри.

Міністри закордонних справ також обговорили свою спільну рішучість продовжувати підтримувати Україну та український народ у сферах безпеки, економічної та гуманітарної допомоги перед обличчям жорстокої загарбницької війни президента Путіна, йдеться у тексті на сайті Державного департаменту.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *